Feb 5, 2020

Ik ben Yvonne van Dalen, het gezicht achter Photographers Coach – Bedrijfsstrateeg voor onafhankelijke, vrouwelijke fotografen en Oprichter van de Photographers Coach Academy. Het is mijn missie om vrouwelijke fotografen te helpen bij het verhogen van hun inkomen voor een leven met meer vrijheid en flexibiliteit.

Mijn start als ondernemer

Het was al tijdens mijn opleiding tot vertaler in Antwerpen dat het ondernemersbloed begon te koken: ik had een aantal uitzendklussen gedaan als tolk/vertaler en ik kreeg banen aangeboden en een aantal freelance klussen. Ik was begonnen voor mezelf, verdiende mijn eerste eigen centen en het smaakte naar meer.

Ik heb me als onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en mezelf laten beëdigen bij de rechtbank. Nu heb ik heb na mijn opleiding tot beëdigd vertaler in het Frans, Duits en Arabisch 15 jaar lang voor mezelf gewerkt en internationale vertaalprojecten aangestuurd en vertaald. Ik heb gewerkt voor Interpol, rechtbanken, notarissen, particulieren, wereldwijde internationals, vertaalsoftwaregigant SAP en ik was er erg goed in. Ik verdiende bovengemiddeld voor een vertaler in haar eentje.

Alleen was ik erg alleen, in mijn eentje achter de computer en ik had één heel groot zwak punt in mijn ondernemingsplan: financieel inzicht. Ik had echt werkelijk geen idee hoe ik overzicht moest houden in mijn boekhouding en hoe mijn belastingaangiften en -aanslagen eruit zagen. Ik deed maar wat met mijn geld. Ik zag vooral heel veel binnenkomen, gaf vlot geld uit, maar had nooit geleerd te begroten of te reserveren. Ik leefde van rekening naar rekening.

Bijna failliet…

Dat heeft me in 2004 bijna de das omgedaan toen ik in een maand tijd de aanslagen kreeg voor 2003, 2004 en met vooruitwerkende kracht voor 2005. Mijn boekhouder had ‘vergeten’ mijn jaaraangiften te doen en toen ik daarnaar informeerde, maakte hij een inhaalslag en de belastingdienst ook. Het zal wel duidelijk zijn: het angstzweet brak me uit toen ik ineens geconfronteerd werd met alle aanslagen en ik het hoofd financieel niet boven water dreigde te kunnen houden.

Na een jaar lang keihard werken om €33.000,- schuld af te lossen en faillissement te voorkomen, zag ik weer licht aan het einde van de tunnel, maar ik had er wel een flinke deuk van opgelopen. Ik was het eenzame vertalersbestaan beu en zocht naar een uitlaatklep waar ik blij van kon worden. Dat bleek mijn hobby fotografie te zijn. Als kind had ik al een Pentax-camera (zo eentje met een rolletje) en legde ik alles vast wat ik tegenkwam. Door deze hobby opnieuw op te pakken, ontdekte ik een creatieve stem die me na een paar jaar zei dat het vertalen zijn langste tijd had gehad.

Overwerkte hobbyist

Het hele traject van oefenen met modellen in mijn familie en vriendenkring sloeg al gauw de weg van betaalde opdrachten in en mijn tweede bedrijf was een feit. Studio VaVaVonne (mijn bijnaam van het motorrijden) gaf mij lucht en bezorgde mij het contact met mensen dat ik zo had gemist als vertaler. Ik genoot ervan met volle teugen.

Maar ook hier ging ik de fout in, omdat ik geen vast uren hanteerde, teveel TFP (vrij werk) deed, te lage prijzen vroeg en teveel weggaf. Dus ik werkte in iets wat ik heel gaaf vond, maar ik hield er onder de streep niets aan over. Toen mijn kinderen geboren werden, was ik overwerkt, onderbetaald en helemaal op. Maar we waren net voor de geboorte van mijn tweede kindje verhuisd naar een groot pand met een studioruimte, dus moet ik wel gas geven.

Dat heeft enorm zeer gedaan, want ik was echt op. Ik deed alles zelf, besteedde nog niets uit en vroeg echt belachelijk lage prijzen voor mijn fotografie. Totdat ik een cursus zag op Creative Live van Julia Kelleher, waarin ze uitlegde hoe je verkoopsystemen kunt opzetten voor je klanten. Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan en heb mijn studio omgevormd tot een high-end studio. Mijn omzet vertienvoudigde van €150,- naar €1500,- per klant en ik heb nooit meer teruggekeken.

Een aantal jaar heb ik op die manier heel succesvol gewerkt en mezelf verder laten trainen door diverse coaches. Wat ik moest leren was hoe ik een strategie kon formuleren om mijn bedrijf jaarlijks te laten groeien, hoe ik mijn marketing moest opzetten en mijn service tot in de puntjes kon verfijnen. Verder was er een groot stuk personal development nodig en heb ik eindelijk mijn zwakste punt van financiële begrotingen maken het hoofd weten te bieden.

Ik werk nu 20 uur, geniet in de middagen van mijn kindjes en heb elk weekend en alle schoolvakanties vrij. Het is echt een droom!

Een team met een missie

Mijn bedrijf heeft zich van studio ook ontwikkeld in een coachingsbedrijf, Photographers Coach, waarin ik andere fotografen leer hoe ze hun bedrijf rendabel en uniek kunnen maken, zodat ze in minder tijd meer geld verdienen en met hun droomklanten kunnen werken. Ook hierin heb ik geleerd dat ik moet delegeren. Een team van geweldige mensen heb ik inmiddels om me heen vergaard. Mijn assistente Laura, mijn VA Bev, mijn Facebook Ads en lanceringsstrategist Lily en haar assistent Nicole die zorgt voor de social media. Samen zorgen wij ervoor dat alle schakels in de ketting intact zijn en mijn bedrijf op het goede spoor blijft om uit te groeien naar een miljoenenbedrijf. De groei gaat enorm hard, maar ik geniet met volle teugen!

Wat ik geleerd heb is dat ik niet teveel uit handen moet geven waar ik zelf geen verstand van heb en waarmee ik het overzicht verlies. Ik moet wel in de gaten blijven houden wat er allemaal speelt. Ik moet als een soort kapitein aan het roer blijven staan en duidelijk een plan maken voor mijn fotostudio en mijn coachingsbedrijf. Ik heb ook geleerd in de loop der jaren dat ik heel veel kan uitbesteden en dat je door te delegeren grote sprongen kunt maken binnen je bedrijf. Door me te specialiseren als newbornfotograaf en als fotografencoach heb ik me verder veel sterker op de markt heb weten te positioneren en daarmee bouw ik op internationaal vlak mijn bedrijf uit.

Dat zie ik op vele gebieden nu terug: mijn bedrijven floreren. Dit jaar kom ik in Amerika op tv voor een exclusief interview voor Invloedrijke Vrouwen in Business, worden er artikelen van me gepubliceerd op internationale platforms, spreek ik op seminars en conventies, en ben ik mijn eerste boek aan het schrijven. Het leven als ondernemer is geen dag hetzelfde, maar ik zou het voor geen goud willen missen. Ik wil iedereen aanraden om zijn gevoel te volgen als je overweegt om ondernemer te worden. Zeker als je een stemmetje van binnen heeft dat zachtjes fluistert dat je iets met jouw unieke talent kunt doen om een steentje bij te dragen in deze wereld.

Ben jij fotograaf en op zoek naar meer focus, inkomen en balans in je leven? Vraag dan een gratis oriëntatiegesprek met me aan op: https://www.photographers.coach/business-coach-discovery-call/

Yvonne : ‘Mijn ondernemersreis van fotograaf naar bedrijfscoach’

De website en nieuwe huisstijl zijn heel erg mooi geworden, boven verwachting! Erg van onder de indruk. Mooi hoe de gesprekken die we gehad hebben terug komen in de vormgeving. Bijzonder hoe Marianne in staat is om alles in één geheel neer te zetten waarin alles met elkaar verbonden is! Dat raakt me!

 |  Vlinder Liv

'WOW, mijn nieuwe website
 is boven verwachting!'

- Linda

Je inlevingsvermogen om iets te maken wat precies bij je past qua stijl en inhoudt was echt heel tof. Het persoonlijke contact was super. Ik kon ook allerlei vragen bij je kwijt over hoe je en bedrijf runt. Op zakelijk en marketing gebeld. Ik vond het fijn om daar dan samen over te sparren. Dit is een site waar ik trots op ben en wat past bij mij als coach. Super gedaan! Dank je wel! 

 |  Blijf Gezond Nijkerk

'Dit is een site waar ik trots
 op ben eN WAT bij mij PAST!'

- Marieke

“Werken met She Factory voelt echt als het hebben van een all in- en hands on marketingexpert. Marianne voelde tijdens de deepdive marketingsessie goed aan wat ik nodig had.

Mooie verheldering door het stellen van de juiste vragen vanuit hun vakkennis. Het marketingplan geeft mij houvast en structuur. Ze houden me scherp. We werken samen echt naar de lancering toe.

Echt een aanrader samenwerken met SHE FACTORY!”

 |  GoedID

'Ze voelde tijdens de deepdivE   goed aan wat ik nodig had'

- Lieselore

Het persoonlijk gesprek voordat we van start gingen vond ik erg fijn. Je dacht met mij mee en begreep mij goed. Ik vind het prachtig hoe mijn huisstijl & website geworden is. Het is fijn dat mijn verhaal zo goed uiteen is gezet. Mooi om te zien dat wat ik voor ogen had nu werkelijkheid is. 

 |  Laura Elkhuizen Fotografie

'mooi om te zien dat wat ik voor   ogen had nu werkelijkheid is'

- Laura

Nog steeds kan ik uren op mijn website rondklikken, kijken en lezen. Hij is zo passend, mooi en af! De communicatie verloopt soepel. Heel snel antwoord en er wordt lekker veel meegedacht. Samen kom je dan veel verder en op nóg betere ideeën! Ik zou zelf nooit op deze kleuren in mijn nieuwe huisstijl zijn gekomen. Ze paste zo goed bij mij en mijn bedrijf!

 |  Moms & Mini's

'Nog steeds kan ik uren op mijn   website rondkiJken'

- Pascal

Ik heb een fijne deepdive strategie sessie gevolgd.
We bespraken heel gericht en persoonlijk onze situatie en hoe we onze
marketing strategie daarbij konden verbeteren en aanpassen.

Ik heb weer veel geleerd! Ik kom blij en vol nieuwe ideeën thuis.#vooralblijvendoenwaarikgoedinben”

 |  You Are Brilliant

'Ik heb een fijne DEEPDIVE 
 STRATEGIE SESSIE gevolgd'

- Christy

Afgelopen week de masterclass marketing gevolgd! Nu al veel aan gehad!
Mijn agenda laat het volledig uitwerken nog niet helemaal toe! Maar er is me heel
veel duidelijk geworden in wat ik nu doe en wat ik zou moeten doen!Mijn bedrijf gaat zeker groeien door jullie hulp!!

 |  NW Looks

'ER IS ME VEEL DUIDELIJK GEWORDEN
 IN WAT IK ZOU MOETEN DOEN'

- Kim

Mijn website is mooi, vrouwelijk en professioneel geworden. Ook vind ik mijn nieuwe huisstijl erg mooi. Er werd goed naar me geluisterd en gebruik gemaakt van mijn input. Tijdens dit proces hadden we goed persoonlijk contact en kreeg ik goed uitleg over de website. Ik vond het splitsen van het bedrag ook een fijne uitkomst. 

 |  Made Creatives

'Mijn website is mooi, vrouwelijk   en professioneel geworden'

- Machteld

Blij met onze nieuwe website en templates. Erg professioneel. Tijdens het traject reageerde je vriendelijk, snel en duidelijk. Ons betrekken bij de keuzes vonden we fijn.

 Vrouwen voelen elkaar aan en zo versterk je elkaar. Fijn om dat te ervaren in een voor mij algemeen mannenwereld. 

 |  Savourer

'Vriendelijk, snel eN duidelijk! 
 vrouwen VOELen elkaar AAN'

- Monica

Heel blij met mijn nieuwe webshop en logo. Je denkt met mij mee in oplossingen en deelt veel kennis.

Je kende me al een beetje, dus het was fijn dat je pijn producten en stijl goed kon inschatten. 

 |  Owned By

'Heel blij met mijn nieuwe
 webshop en logo'

- Linda

She Factory heeft een geweldig totaalplan om je echt te laten nadenken over je brand, doelgroep, je uitstraling, je content, je unieke selling points en de eigenheid van jouw bedrijf en product.

She Factory is kundig, hands on en creatief. Ze is een doorzetter met verstand van zaken. Alles is door hen geregeld en het resultaat mag er (meer dan) zijn! 

 |  Efficiency Partners

'She Factory is kundig,
 hands on en creatief'

- Estrella

Words ons the streets

prev

next

TESTIMONIALS