Nov 7, 2019

“Balance comes in the moments you stand up for the life you truly want, by making choices that align with that life”.

Balans betekent voor mij, dat ik controle heb over mijn dagen. Dat ik die dag doe, wat ik wil doen en wat gezond voor mij is. Dat ik vooral aandacht en tijd heb voor de dingen en de mensen in het leven die het meest belangrijk zijn voor mij. Daarom ben ik gaan ondernemen. 

Mijn dochter Noa is bijna 11 jaar. Ik ben eigenlijk best trots, dat ik thuis zowel voor haar een fulltime moeder ben, als ook voor een volledig inkomen heb kunnen zorgen. Ik moest af en toe erg creatief zijn en er heel wat nachten voor doortrekken 😉 Maar het is gelukt. 

Oeps… Het leven fietst even door mijn plannen heen.

Ik werd onverwachts zwanger. Bij haar geboorte bleek ze ernstig ziek te zijn. Ik dacht, hoe nu verder?! Ik zat op de universiteit en werkte daarnaast als projectmanager. Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik voldoende inkomen heb en nog steeds een moeder kan zijn, zoals ik altijd voor ogen had? Daarnaast had ik plannen en dromen. Ik had mijn eerste ondernemersplan net klaarliggen. 

Ik kende een aantal alleenstaande moeders en zag hoe ze aan het overleven waren. Ik werd daar niet blij van. De enige mogelijkheid leek een fulltimebaan en mijn dochtertje naar de opvang… Of met weinig geld op de bank thuis zitten en niets doen met mijn talenten en dromen. Nee, dit waren geen opties voor mij. Ik nam het besluit een plan te maken. Ik keek niet langer hoe andere single moeders dit deden en ook besloot ik niet meer te kijken naar de huidige situatie en middelen die ik op dat moment leek te hebben. Ik wilde mijn dromen achterna gaan. Al waren de omstandigheden er niet naar. 

Flip the script

Ik draaide de situatie om en ging er op een andere manier naar kijken. Wat heb ik nodig om te leven zoals ik wil? Hoeveel geld moet er per maand binnen komen? Wat vind ik leuk om te doen, waar ben ik goed in? Hoe wil ik moeder zijn? Dit betekent, dat ik een beperkt aantal uren op een dag heb om te werken. En zo maakte ik mijn plan. 

Wil dit zeggen dat het makkelijk was? Oh hell no… Waren al mijn dagen mooi in balans? Haha, daar geef ik niet eens antwoord op 🙂 Er zaten dagen tussen dat mijn balans ver te zoeken was. Ik wilde zo min mogelijk werken als Noa wakker of vrij was, met als gevolg, dat ik regelmatig nachten door trok. De eerste jaren waren financieel soms erg spannend. Maar ik was in beweging. Stap voor stap kwam ik verder. Ik liet mij niet leven, maar bleef stappen zetten naar mijn droomleven. Het heeft ervoor gezorgd, met vallen en opstaan, dat ik nu tien jaar later, een supermooi bedrijf heb. Ik kan prettig  leven en ik kan volop mijn talenten kwijt. Ik bepaal mijn eigen werkschema en kan (bijna altijd) na schooltijd thuis zijn en tijd met mijn dochter doorbrengen. We hebben een fijn huis, kunnen reizen en veel leuke dingen doen. Wat ben ik blij dat ik mijn hart gevolgd heb! Dat ik het lef had mijn bedrijf op te bouwen zoals ik dat voor mij zag en bij mij en mijn situatie paste. 

Blijvend proces

Het is niet dat ik nooit meer dagen heb die uit balans voelen. Die zijn er zeker. Soms zit mijn hoofd vol van het werk en voel ik stress vanwege de spannende stappen die ik wil zetten. Dat is niet zo vreemd. Het is een proces waarbij jij jezelf verder ontwikkelt. Je dromen groeien, je bedrijf groeit. Het blijft steeds belangrijk opnieuw stil te staan en na te denken, over hoe ik wil dat mijn dagen er uit zien en wat heb ik aan tijd en financiën nodig om dit te bouwen. 

Hoe zit het met jou? 

Heb jij het gevoel dat jij de controle hebt over jouw leven of dat je geleefd wordt? Durf daar eens eerlijk naar te kijken. En echt, we hebben er allemaal mindere dagen tussen zitten. Maar heb jij het gevoel dat je stappen zet richting jouw droomleven? 

Hier een paar vragen voor jezelf om even bij stil te staan:

1. Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Hoeveel werk je? Hoe laat begin je met werken? Hoeveel tijd wil je besteden aan de mensen om je heen, die belangrijk voor jou zijn? Aan hobby’s, sport, etc. 

2. Waar wil je meer van in jouw dagen?
Bijvoorbeeld; meer rust, leuke dingen doen, tijd met je gezin, creatief bezig zijn, fotograferen, coachen, bewegen, uitdaging, geld. 

3. Waar wil je minder van in jouw dagen?
Bijvoorbeeld, minder deadlines, agenda afspraken, stress, negativiteit, to do punten, administratie, etc. 

4. Probeer op te schrijven wat je nodig hebt om deze doelen te realiseren. Maak er concrete doelen van.
Bijvoorbeeld: Als ik zo wil leven, dan heb ik 3500 euro netto inkomen per maand nodig. Als ik meer rust wil hebben in mijn hoofd, moet ik elke ochtend een uur eerst voor mijzelf inplannen en een dagplanning maken. Als ik meer creatief bezig wil zijn in mijn werk, dan wil ik dit soort opdrachten vaker gaan binnen halen. Als ik meer tijd met mijn gezin wil, dan worden dit mijn werktijden. 

5. Welke stappen kun je hierin nemen? 
Maakt niet uit, hoe klein ook. Bedenk creatief hoe je dingen kunt veranderen, andere opdrachten kunt opzoeken en aannemen, je dagplanning kunt veranderen… 

Ik kan het niet vaak genoeg tegen ondernemers zeggen. Durf te leven op jouw manier. Het is niet altijd makkelijk en sommige dingen zijn niet direct haalbaar. Maar zet die stappen die je al kunt zetten. Je gaat merken dat je snel in een opwaartse spiraal zit en dat je in beweging bent richting jouw dromen. 

Daagt dit blog je uit concrete stappen te gaan zetten in jouw dromen, jouw bedrijf, jouw balans tussen werk en gezin? En wil je hier samen eens over sparren? Stuur mij een berichtje. Dit zijn de leukste gesprekken en ik denk graag met je mee. 

Balans = kiezen voor jouw droomleven

De website en nieuwe huisstijl zijn heel erg mooi geworden, boven verwachting! Erg van onder de indruk. Mooi hoe de gesprekken die we gehad hebben terug komen in de vormgeving. Bijzonder hoe Marianne in staat is om alles in één geheel neer te zetten waarin alles met elkaar verbonden is! Dat raakt me!

 |  Vlinder Liv

'WOW, mijn nieuwe website
 is boven verwachting!'

- Linda

Je inlevingsvermogen om iets te maken wat precies bij je past qua stijl en inhoudt was echt heel tof. Het persoonlijke contact was super. Ik kon ook allerlei vragen bij je kwijt over hoe je en bedrijf runt. Op zakelijk en marketing gebeld. Ik vond het fijn om daar dan samen over te sparren. Dit is een site waar ik trots op ben en wat past bij mij als coach. Super gedaan! Dank je wel! 

 |  Blijf Gezond Nijkerk

'Dit is een site waar ik trots
 op ben eN WAT bij mij PAST!'

- Marieke

“Werken met She Factory voelt echt als het hebben van een all in- en hands on marketingexpert. Marianne voelde tijdens de deepdive marketingsessie goed aan wat ik nodig had.

Mooie verheldering door het stellen van de juiste vragen vanuit hun vakkennis. Het marketingplan geeft mij houvast en structuur. Ze houden me scherp. We werken samen echt naar de lancering toe.

Echt een aanrader samenwerken met SHE FACTORY!”

 |  GoedID

'Ze voelde tijdens de deepdivE   goed aan wat ik nodig had'

- Lieselore

Het persoonlijk gesprek voordat we van start gingen vond ik erg fijn. Je dacht met mij mee en begreep mij goed. Ik vind het prachtig hoe mijn huisstijl & website geworden is. Het is fijn dat mijn verhaal zo goed uiteen is gezet. Mooi om te zien dat wat ik voor ogen had nu werkelijkheid is. 

 |  Laura Elkhuizen Fotografie

'mooi om te zien dat wat ik voor   ogen had nu werkelijkheid is'

- Laura

Nog steeds kan ik uren op mijn website rondklikken, kijken en lezen. Hij is zo passend, mooi en af! De communicatie verloopt soepel. Heel snel antwoord en er wordt lekker veel meegedacht. Samen kom je dan veel verder en op nóg betere ideeën! Ik zou zelf nooit op deze kleuren in mijn nieuwe huisstijl zijn gekomen. Ze paste zo goed bij mij en mijn bedrijf!

 |  Moms & Mini's

'Nog steeds kan ik uren op mijn   website rondkiJken'

- Pascal

Ik heb een fijne deepdive strategie sessie gevolgd.
We bespraken heel gericht en persoonlijk onze situatie en hoe we onze
marketing strategie daarbij konden verbeteren en aanpassen.

Ik heb weer veel geleerd! Ik kom blij en vol nieuwe ideeën thuis.#vooralblijvendoenwaarikgoedinben”

 |  You Are Brilliant

'Ik heb een fijne DEEPDIVE 
 STRATEGIE SESSIE gevolgd'

- Christy

Afgelopen week de masterclass marketing gevolgd! Nu al veel aan gehad!
Mijn agenda laat het volledig uitwerken nog niet helemaal toe! Maar er is me heel
veel duidelijk geworden in wat ik nu doe en wat ik zou moeten doen!Mijn bedrijf gaat zeker groeien door jullie hulp!!

 |  NW Looks

'ER IS ME VEEL DUIDELIJK GEWORDEN
 IN WAT IK ZOU MOETEN DOEN'

- Kim

Mijn website is mooi, vrouwelijk en professioneel geworden. Ook vind ik mijn nieuwe huisstijl erg mooi. Er werd goed naar me geluisterd en gebruik gemaakt van mijn input. Tijdens dit proces hadden we goed persoonlijk contact en kreeg ik goed uitleg over de website. Ik vond het splitsen van het bedrag ook een fijne uitkomst. 

 |  Made Creatives

'Mijn website is mooi, vrouwelijk   en professioneel geworden'

- Machteld

Blij met onze nieuwe website en templates. Erg professioneel. Tijdens het traject reageerde je vriendelijk, snel en duidelijk. Ons betrekken bij de keuzes vonden we fijn.

 Vrouwen voelen elkaar aan en zo versterk je elkaar. Fijn om dat te ervaren in een voor mij algemeen mannenwereld. 

 |  Savourer

'Vriendelijk, snel eN duidelijk! 
 vrouwen VOELen elkaar AAN'

- Monica

Heel blij met mijn nieuwe webshop en logo. Je denkt met mij mee in oplossingen en deelt veel kennis.

Je kende me al een beetje, dus het was fijn dat je pijn producten en stijl goed kon inschatten. 

 |  Owned By

'Heel blij met mijn nieuwe
 webshop en logo'

- Linda

She Factory heeft een geweldig totaalplan om je echt te laten nadenken over je brand, doelgroep, je uitstraling, je content, je unieke selling points en de eigenheid van jouw bedrijf en product.

She Factory is kundig, hands on en creatief. Ze is een doorzetter met verstand van zaken. Alles is door hen geregeld en het resultaat mag er (meer dan) zijn! 

 |  Efficiency Partners

'She Factory is kundig,
 hands on en creatief'

- Estrella

Words ons the streets

prev

next

TESTIMONIALS