Jun 6, 2019

Waarom ging je ook al weer ondernemen? 

Weet jij nog waarom je zo graag wilde beginnen met ondernemen? Wat waren je motivaties? Ik weet het nog heel goed… 🙂 In november van dit jaar ben ik alweer 10 jaar ondernemer. Ik had van jongs af aan plannen en ideeën voor een eigen bedrijf. Ik droomde van vrijheid, mijn eigen ding kunnen doen, iets te kunnen betekenen voor anderen. Dat waren mijn motivaties.

Soms loopt het even anders

In 2008 raakte ik zwanger, op geen leuke manier. Lang verhaal kort… Ik wist vanaf dag één, dat ik het alleen moest gaan doen. Op dat moment studeerde ik nog aan de universiteit en had een toffe baan als projectmanager bij een klein internetbedrijfje.

Tijdens de zwangerschap bleek dat mijn dochtertje met ernstige afwijkingen geboren zou worden en het was onduidelijk wat hier allemaal nog bij kwam kijken. Daarbij verloor ik mijn baan, doordat het bedrijf in zwaar weer kwam en iedereen moest laten gaan (crisis 2009). Net tweeëntwintig jaar oud, werd mijn hele wereld ondersteboven gegooid, terwijl ik hard had gewerkt om hier te komen. Ik besloot de sprong te wagen en te gaan ondernemen. Ik had concrete plannen, omdat ik dit al langer wilde. Toch was dit een heel andere situatie dan ik mij voorgesteld had als beginnend ondernemer. Super spannend… Maar hup, gaan met die banaan. Ik wilde de vrijheid hebben maximaal voor mijn dochtertje te kunnen zorgen, maar tegelijkertijd vond ik het heel belangrijk om niet zelf stil te vallen. Ik wilde mijn talenten verder ontwikkelen en zo hopelijk iets voor anderen te kunnen betekenen.

Dankbaar

Nu bijna 10 jaar verder kan ik zeggen, dat ik hier absoluut geen spijt van heb! Ik heb maximaal voor Noa (inmiddels 10) kunnen zorgen en ben hier echt dankbaar voor. Ze is een prachtige, sterke, eigenzinnige meid geworden. En ik heb stap voor stap met haar in deze ontwikkeling mee kunnen lopen.  Daarnaast heb ik door de jaren heen honderden vrouwen, door trajecten/caoching/trainingen, kunnen helpen om hun dromen en bedrijven tot werkelijkheid te maken. Ik sta hier eigenlijk te weinig bij stil. Hoe tof is dit! Ik ben in deze periode zelf enorm gegroeid . Alles wat er is gebeurd heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben! Maar geloof mij, het was niet altijd makkelijk…

Uitdagingen

Dit herken je vast. Je begint met ondernemen en hebt grootse dromen en plannen. Je verlangt naar vrijheid. Je eigen tijden bepalen, je eigen leven invullen, mensen helpen, mensen blij maken. Super mooie drijfveren. En die drijfveren zijn nog steeds wat je vandaag de dag motiveert om door te gaan. Maar ondernemen geeft ook genoeg uitdagingen. Het loopt niet altijd zoals we het ons voorgesteld hadden. Ik weet zeker als wij gezellig gaan kletsen, jij ook genoeg verhalen hebt over dingen die net even anders gingen dan gepland, net als ik. Dat er uitdagingen op je pad kwamen die moeilijk en spannend waren. Misschien zit je er nu wel midden in.

Deze week in de poll van de SHE Factory groep kwam duidelijk naar voren dat iedereen met uitdagingen loopt. Bijvoorbeeld genoeg klanten en omzet binnen blijven krijgen. We maken ons er allemaal wel eens zorgen over. Een andere uitdaging is dat je teveel werkt. Je moet teveel uren maken om alles draaiende te houden. Of misschien fietst er ineens een nare ziekte of gebeurtenis door je plannen heen.

Hoe ga je om met dit soort uitdagingen?

1. De juiste mindset

Zorgen maken, piekeren, negatief denken. We kennen het allemaal. Het is lastig om je geen zorgen te maken, terwijl je gewoon ziet dat er te weinig aan omzet binnen komt. Het is makkelijk om negatief over je bedrijf of jezelf te gaan denken, wanneer je niet genoeg opdrachten binnen haalt. Toch werken deze gevoelens niet mee aan een oplossing. Ze geven je onrust en druk. Hoe wil je creatief en fris nieuwe oplossingen bedenken als je hoofd vol zit met zorgen, wanneer je een negatieve, enorme druk voelt?

Hoe lastig het ook is. Houd je mindset positief. Draai het eens om en bedenk wat er allemaal tof is aan jouw bedrijf. Waar je dankbaar voor bent, wat het je allemaal gebracht heeft. Probeer je hoofd en emoties tot rust te brengen. Laat het even los, ga lekker een wandeling maken, trakteer jezelf op een fijn dagje uit, etc. Wanneer je weer positief over oplossingen gaat denken in plaats van vanuit angst en zorgen, zul je zien dat er ruimte ontstaat in je hoofd en de creativiteit opnieuw begint te stromen.

2. Stop met vergelijken 

Killend is, dat wij ons vrouwen maar wat graag met elkaar vergelijken. Ik spreek vaak vrouwelijke ondernemers die enorm gefrustreerd en onrustig worden, doordat ze teveel kijken naar hun concurrentie of collega ondernemers. Echt, stop hier mee! Vergelijken brengt je helemaal niets…

Jij bent niet te vergelijken met een ander. Zij hebben niet meegemaakt wat jij hebt meegemaakt. Hun verhaal is weer anders. Ze hebben niet dezelfde talenten en persoonlijkheid als jij. Ze hebben niet de ervaring die jij over de jaren hebt opgedaan…

Het klink heel cliché, I know… Maar het is wel de waarheid: Jij bent uniek! Jouw authenticiteit is jouw kracht. Alles wat je aan talenten, dromen en ervaringen hebt, maakt jou tot wie jij bent. Jouw uitdagingen in het verleden hebben jou juist gemaakt tot wie je nu bent. Hoe meer jij ontdekt wie jij bent en waar jouw talenten liggen, hoe meer jij en jouw bedrijf tot ontplooiing komen.

3. Perfectionisme is a B….

Vrouwen kunnen enorm perfectionistisch en kritisch naar zichzelf zijn. Enerzijds kan dit helpen om je bedrijf goed op te zetten, maar het kan je ook verlammen. Oh, ik heb hier zelf enorm veel last van 🙂 Ik heb constant goede ideeën en uitgeschreven plannen. Maar op het moment dat ik het ook echt moet gaan doen… slik.

Ik bedenk en schrijf dingen tot in de puntjes uit. Ik heb genoeg ideeën en plannen om mijn bedrijf nog veel succesvoller te maken. Maar ik kan blijven hangen in perfectionisme. Het moet nog beter, voordat ik daadwerkelijk het ga aanbieden of lanceer. Waardoor het geregeld voorkomt dat het op de plank blijft liggen. Zo zonde. Jouw doelgroep had het tof gevonden, want echt je hebt de skills in huis om jouw bedrijf tot een succes te maken! Je moet gewoon gaan en onderweg scherp je dingen wel weer bij.

4. Doe het niet alleen

Last, but not least… Je hoeft het niet alleen te doen. Ondernemen kan soms eenzaam voelen. Je zit te brainstormen en te bedenken hoe je nu verder kan bouwen. Je omgeving snapt vaak helemaal niet hoe het werkt of wat er allemaal in jouw hoofd gebeurd. Ik verlang er enorm naar dat SHE Factory steeds meer een plek is waar vrouwen elkaar steunen en helpen. En niet omdat we opdrachten er uit willen scoren, maar omdat het echt tof is als we elkaar helpen onze dromen waar te gaan maken. Ik wil heel graag dat jij tot jouw recht komt! Stel je voor dat we allemaal op ons eigen gebied een verschil gaan maken in deze maatschappij. We hebben echt serieus wat te geven. Zoek jouw mensen op, laat je stimuleren. Laten we elkaar omhoog helpen!

Dus. Ik begin…

Ik wil met SHE Factory binnenkort leuke samenwerkingsdagen gaan organiseren… En weer borrels natuurlijk (altijd goed toch?). Meer info volgt snel.

Maar voor nu; heb je zin om een keer samen te sparren, of loop je tegen een flinke uitdaging aan en wil je hierover praten met iemand die het ondernemen snapt? Helemaal vrijblijvend. Stuur mij een berichtje. Ik denk graag met je mee!

Liefs,
Marianne

Hoe maak ik van een uitdaging mijn kracht?

De website en nieuwe huisstijl zijn heel erg mooi geworden, boven verwachting! Erg van onder de indruk. Mooi hoe de gesprekken die we gehad hebben terug komen in de vormgeving. Bijzonder hoe Marianne in staat is om alles in één geheel neer te zetten waarin alles met elkaar verbonden is! Dat raakt me!

 |  Vlinder Liv

'WOW, mijn nieuwe website
 is boven verwachting!'

- Linda

Je inlevingsvermogen om iets te maken wat precies bij je past qua stijl en inhoudt was echt heel tof. Het persoonlijke contact was super. Ik kon ook allerlei vragen bij je kwijt over hoe je en bedrijf runt. Op zakelijk en marketing gebeld. Ik vond het fijn om daar dan samen over te sparren. Dit is een site waar ik trots op ben en wat past bij mij als coach. Super gedaan! Dank je wel! 

 |  Blijf Gezond Nijkerk

'Dit is een site waar ik trots
 op ben eN WAT bij mij PAST!'

- Marieke

“Werken met She Factory voelt echt als het hebben van een all in- en hands on marketingexpert. Marianne voelde tijdens de deepdive marketingsessie goed aan wat ik nodig had.

Mooie verheldering door het stellen van de juiste vragen vanuit hun vakkennis. Het marketingplan geeft mij houvast en structuur. Ze houden me scherp. We werken samen echt naar de lancering toe.

Echt een aanrader samenwerken met SHE FACTORY!”

 |  GoedID

'Ze voelde tijdens de deepdivE   goed aan wat ik nodig had'

- Lieselore

Het persoonlijk gesprek voordat we van start gingen vond ik erg fijn. Je dacht met mij mee en begreep mij goed. Ik vind het prachtig hoe mijn huisstijl & website geworden is. Het is fijn dat mijn verhaal zo goed uiteen is gezet. Mooi om te zien dat wat ik voor ogen had nu werkelijkheid is. 

 |  Laura Elkhuizen Fotografie

'mooi om te zien dat wat ik voor   ogen had nu werkelijkheid is'

- Laura

Nog steeds kan ik uren op mijn website rondklikken, kijken en lezen. Hij is zo passend, mooi en af! De communicatie verloopt soepel. Heel snel antwoord en er wordt lekker veel meegedacht. Samen kom je dan veel verder en op nóg betere ideeën! Ik zou zelf nooit op deze kleuren in mijn nieuwe huisstijl zijn gekomen. Ze paste zo goed bij mij en mijn bedrijf!

 |  Moms & Mini's

'Nog steeds kan ik uren op mijn   website rondkiJken'

- Pascal

Ik heb een fijne deepdive strategie sessie gevolgd.
We bespraken heel gericht en persoonlijk onze situatie en hoe we onze
marketing strategie daarbij konden verbeteren en aanpassen.

Ik heb weer veel geleerd!Ik kom blij en vol nieuwe ideeën thuis.#vooralblijvendoenwaarikgoedinben”

 |  You Are Brilliant

'Ik heb een fijne DEEPDIVE 
 STRATEGIE SESSIE gevolgd'

- Christy

Afgelopen week de masterclass marketing gevolgd! Nu al veel aan gehad!
Mijn agenda laat het volledig uitwerken nog niet helemaal toe! Maar er is me heel
veel duidelijk geworden in wat ik nu doe en wat ik zou moeten doen!Mijn bedrijf gaat zeker groeien door jullie hulp!!

 |  NW Looks

'ER IS ME VEEL DUIDELIJK GEWORDEN
 IN WAT IK ZOU MOETEN DOEN'

- Kim

Mijn website is mooi, vrouwelijk en professioneel geworden. Ook vind ik mijn nieuwe huisstijl erg mooi. Er werd goed naar me geluisterd en gebruik gemaakt van mijn input. Tijdens dit proces hadden we goed persoonlijk contact en kreeg ik goed uitleg over de website. Ik vond het splitsen van het bedrag ook een fijne uitkomst. 

 |  Made Creatives

'Mijn website is mooi, vrouwelijk   en professioneel geworden'

- Machteld

Blij met onze nieuwe website en templates. Erg professioneel. Tijdens het traject reageerde je vriendelijk, snel en duidelijk. Ons betrekken bij de keuzes vonden we fijn.

 Vrouwen voelen elkaar aan en zo versterk je elkaar. Fijn om dat te ervaren in een voor mij algemeen mannenwereld. 

 |  Savourer

'Vriendelijk, snel eN duidelijk! 
 vrouwen VOELen elkaar AAN'

- Monica

Heel blij met mijn nieuwe webshop en logo. Je denkt met mij mee in oplossingen en deelt veel kennis.

Je kende me al een beetje, dus het was fijn dat je pijn producten en stijl goed kon inschatten. 

 |  Owned By

'Heel blij met mijn nieuwe
 webshop en logo'

- Linda

She Factory heeft een geweldig totaalplan om je echt te laten nadenken over je brand, doelgroep, je uitstraling, je content, je unieke selling points en de eigenheid van jouw bedrijf en product.

She Factory is kundig, hands on en creatief. Ze is een doorzetter met verstand van zaken. Alles is door hen geregeld en het resultaat mag er (meer dan) zijn! 

 |  Efficiency Partners

'She Factory is kundig,
 hands on en creatief'

- Estrella

Words ons the streets

prev

next

TESTIMONIALS