Apr 1, 2019

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen. Sinds de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) was ingevoerd, werd er nog niet gehandhaafd, tot vorig jaar mei. Toen zou de handhaving wel degelijk van start gaan. Menig bedrijfseigenaar schoot in de stress, totdat vlak voor D-Day bleek dat alleen grote bedrijven gecontroleerd zouden worden. Het eerste jaar in elk geval. Het ministerie van justitie en veiligheid wachtte niet af maar beboette onder andere het UWV, de politie en Über. Maar het uitstel voor de kleine vis is voorbij, zo kondigt minister Dekker van Rechtsbescherming vandaag aan. Want het komende jaar staat in het teken van het midden en kleinbedrijf.

En dus kan het zomaar zijn dat ook jouw bedrijf te maken krijgt met een controle. Natuurlijk is er ruim de gelegenheid geweest om de privacy van je klanten goed te regelen, maar is jouw beveiliging 100% waterdicht? Of is er kans dat jij een klacht en misschien dus wel een dikke boete aan je broek krijgt? De AVG begint aan de voorkant, dus op je website. Dus hoe staat het ervoor met jouw website?

Oei, schrok je daar even van. Dan heb je vast niet naar de datum van vandaag gekeken. Het is namelijk 1 april, en dus moesten wij bij SHE Factory ook even een flauwe grap maken. Hopelijk zakt je bloeddruk nu weer een beetje zodat we je een goedmakertje kunnen aanbieden. Vanaf morgen kun jij namelijk wel degelijk je website checken! Niet op AVG, maar op effectiviteit, stijl en branding. Vanaf morgen kun jij je namelijk inschrijven voor onze GRATIS challenge: Check je website. Hou onze website en sociale kanalen in de gaten om te zorgen dat jij een plekje reserveert!

 

NIEUWS: De AVG handhaving is van start gegaan