Oct 25, 2018

Je hebt er vast van gehoord: SEO. Search Engine Optimization. Maar wat is het precies? In het kort gezegd: SEO is de strategie die je inzet om goed gevonden te worden door zoekmachines als Google. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken op de juiste plaatsen op je website, rankt je site hoger in Google. SEO is een hele klus, want je moet de goede zoekwoorden vinden en die dan ook nog eens goed inzetten op je hele website. En dan helpt het ook niet mee dat Google het algoritme heeft aangepast waardoor je niet meer wegkomt met 3 regels vol zoekwoorden op je homepagina. Wil je toch graag starten met SEO? In deze blog geven wij je 5 opstarttips.

1 Gebruik gezond verstand

Het gebruik van de juiste zoekwoorden start met gezond verstand. Je kunt zelf namelijk al starten met het opstellen van een zoekwoordenlijst. Dat doe je door twee vragen te beantwoorden: A: op welke woorden zou je graag gevonden willen worden? En B: waar denk je dat mensen op zoeken in jouw branche? Maak hier eens twee lijstjes van. Je zult zien dat je al lekker duur kunt schrijven. En voor nu: the longer the better. Denk creatief en out of the box, maar houd het wel logisch. De kans dat mensen zoeken op ‘bizar wicked taarten’ is veel minder groot dan op ‘bijzondere originele taarten’.

2 Vraag een panel

Vind je het zelf lastig om zo een hele lijst zoekwoorden uit je mouw te schudden? Vraag dan eens wat mensen om je heen. Vreemde ogen kunnen daarin natuurlijk ook een frisse blik hebben. Laat vrienden en bekenden die vallen in je doelgroep ook eens een lijstje aanleveren van zoekwoorden. Belangrijk: het panel moet wel bestaan uit je doelgroep. Een oma 74 zoekt met hele andere termen dan een tiener van 16. Met een testpanel bestaande uit je doelgroep heb je een ander perspectief en komen er misschien zoektermen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Wil je het echt goed doen, noteer dan ook hoe vaak dezelfde zoektermen door het panel worden genoemd. Je kunt dan een inschatting maken van welke zoektermen heel vaak gebruikt worden.

3 Short tail en Long tail

Je hebt misschien de neiging om korte woorden op te schrijven, maar wees je ervan bewust dat veel mensen ook zoeken op langere termen, van drie woorden of meer. Zo kun je prima ‘fotograaf Amsterdam’ op je lijstje zetten, maar vergeet ook ‘kindvriendelijke fotograaf in Amsterdam gezocht’ niet. Toegegeven, het is wat lastiger om zomaar even te verwerken in je webteksten, maar daar heb je dan weer blogs voor. Onderzoek wijst uit dat er steeds vaker zelfs hele zinnen worden gebruikt in de zoekmachines. Handig voor jou als jij hier al op inspeelt. Binnenkort lees je meer over hoe je short tail en long tail zoekwoorden precies inzet.

4 Bekijk je concurrentie

Sommige zoektermen worden misschien wel heel veel gebruikt, maar leveren ook veel concurrentie op. Stel dat je een zoekterm hebt gevonden waar 1000 keer per maand op gezocht wordt, maar er zijn 500.000 pagina’s die deze zoekterm gebruiken, dan heb je er alsnog weinig aan. Het is dus goed om je zoektermen te toetsen op concurrentie. Hoe? Heel simpel. Voer de zoekterm in in Google. Je ziet dan onder aan de balk hoeveel concurrerende pagina’s er voor je zijn.

[printscreens]

5 Investeer

SEO is super belangrijk voor jouw vindbaarheid en dus voor je omzet. Scoor je niet hoog in Google, durf dan uit te besteden. Het is die investering namelijk zeker waard! Een goede SEO specialist onderzoekt niet alleen welke zoektermen je het beste kunt gebruiken, maar geeft ook precies aan welke woorden je op welke pagina moet zetten, in welke titels, koppen enz. Super handig om jouw website naar een volgend plan te tillen.

[link] Totale SEO Analyse + advies voor €240,-

Natuurlijk ben je er niet alleen met goede SEO. Je totale marketing moet kloppen. Lees deze blogs ook maar eens:

Welk gevoel roept jouw merk op?
merkassociatie en branding

Starten met SEO – 5 praktische tips

De website en nieuwe huisstijl zijn heel erg mooi geworden, boven verwachting! Erg van onder de indruk. Mooi hoe de gesprekken die we gehad hebben terug komen in de vormgeving. Bijzonder hoe Marianne in staat is om alles in één geheel neer te zetten waarin alles met elkaar verbonden is! Dat raakt me!

 |  Vlinder Liv

'WOW, mijn nieuwe website
 is boven verwachting!'

- Linda

Je inlevingsvermogen om iets te maken wat precies bij je past qua stijl en inhoudt was echt heel tof. Het persoonlijke contact was super. Ik kon ook allerlei vragen bij je kwijt over hoe je en bedrijf runt. Op zakelijk en marketing gebeld. Ik vond het fijn om daar dan samen over te sparren. Dit is een site waar ik trots op ben en wat past bij mij als coach. Super gedaan! Dank je wel! 

 |  Blijf Gezond Nijkerk

'Dit is een site waar ik trots
 op ben eN WAT bij mij PAST!'

- Marieke

“Werken met She Factory voelt echt als het hebben van een all in- en hands on marketingexpert. Marianne voelde tijdens de deepdive marketingsessie goed aan wat ik nodig had.

Mooie verheldering door het stellen van de juiste vragen vanuit hun vakkennis. Het marketingplan geeft mij houvast en structuur. Ze houden me scherp. We werken samen echt naar de lancering toe.

Echt een aanrader samenwerken met SHE FACTORY!”

 |  GoedID

'Ze voelde tijdens de deepdivE   goed aan wat ik nodig had'

- Lieselore

Het persoonlijk gesprek voordat we van start gingen vond ik erg fijn. Je dacht met mij mee en begreep mij goed. Ik vind het prachtig hoe mijn huisstijl & website geworden is. Het is fijn dat mijn verhaal zo goed uiteen is gezet. Mooi om te zien dat wat ik voor ogen had nu werkelijkheid is. 

 |  Laura Elkhuizen Fotografie

'mooi om te zien dat wat ik voor   ogen had nu werkelijkheid is'

- Laura

Nog steeds kan ik uren op mijn website rondklikken, kijken en lezen. Hij is zo passend, mooi en af! De communicatie verloopt soepel. Heel snel antwoord en er wordt lekker veel meegedacht. Samen kom je dan veel verder en op nóg betere ideeën! Ik zou zelf nooit op deze kleuren in mijn nieuwe huisstijl zijn gekomen. Ze paste zo goed bij mij en mijn bedrijf!

 |  Moms & Mini's

'Nog steeds kan ik uren op mijn   website rondkiJken'

- Pascal

Ik heb een fijne deepdive strategie sessie gevolgd.
We bespraken heel gericht en persoonlijk onze situatie en hoe we onze
marketing strategie daarbij konden verbeteren en aanpassen.

Ik heb weer veel geleerd! Ik kom blij en vol nieuwe ideeën thuis.#vooralblijvendoenwaarikgoedinben”

 |  You Are Brilliant

'Ik heb een fijne DEEPDIVE 
 STRATEGIE SESSIE gevolgd'

- Christy

Afgelopen week de masterclass marketing gevolgd! Nu al veel aan gehad!
Mijn agenda laat het volledig uitwerken nog niet helemaal toe! Maar er is me heel
veel duidelijk geworden in wat ik nu doe en wat ik zou moeten doen!Mijn bedrijf gaat zeker groeien door jullie hulp!!

 |  NW Looks

'ER IS ME VEEL DUIDELIJK GEWORDEN
 IN WAT IK ZOU MOETEN DOEN'

- Kim

Mijn website is mooi, vrouwelijk en professioneel geworden. Ook vind ik mijn nieuwe huisstijl erg mooi. Er werd goed naar me geluisterd en gebruik gemaakt van mijn input. Tijdens dit proces hadden we goed persoonlijk contact en kreeg ik goed uitleg over de website. Ik vond het splitsen van het bedrag ook een fijne uitkomst. 

 |  Made Creatives

'Mijn website is mooi, vrouwelijk   en professioneel geworden'

- Machteld

Blij met onze nieuwe website en templates. Erg professioneel. Tijdens het traject reageerde je vriendelijk, snel en duidelijk. Ons betrekken bij de keuzes vonden we fijn.

 Vrouwen voelen elkaar aan en zo versterk je elkaar. Fijn om dat te ervaren in een voor mij algemeen mannenwereld. 

 |  Savourer

'Vriendelijk, snel eN duidelijk! 
 vrouwen VOELen elkaar AAN'

- Monica

Heel blij met mijn nieuwe webshop en logo. Je denkt met mij mee in oplossingen en deelt veel kennis.

Je kende me al een beetje, dus het was fijn dat je pijn producten en stijl goed kon inschatten. 

 |  Owned By

'Heel blij met mijn nieuwe
 webshop en logo'

- Linda

She Factory heeft een geweldig totaalplan om je echt te laten nadenken over je brand, doelgroep, je uitstraling, je content, je unieke selling points en de eigenheid van jouw bedrijf en product.

She Factory is kundig, hands on en creatief. Ze is een doorzetter met verstand van zaken. Alles is door hen geregeld en het resultaat mag er (meer dan) zijn! 

 |  Efficiency Partners

'She Factory is kundig,
 hands on en creatief'

- Estrella

Words ons the streets

prev

next

TESTIMONIALS